Woonkamer Ontwerp Zee Kleuren

In het centrum van Den Haag staat dit huis met de woonetage op de eerste verdieping. Daar bevinden zich de keuken, de eetkamer en de woonkamer. De eigenaren hadden een ontwerp nodig om efficiënt om te gaan met de schaarse opbergruimte in de keuken, en om de eethoek en de zithoek gezellig in te richten. De eethoek en de zithoek hebben beide hun eigen ‘hoekje’ gevonden: voor de eethoek is een hoekbank bedacht om de ruimte efficiënt te gebruiken en voldoende loopruimte naar de keuken te garanderen. De lounge bank is net achter de hoek aan de voorkant geplaatst, waardoor het wat intiemer wordt; hierdoor is vrije ruimte ontstaan tussen de ramen van voor- naar achterkant, wat de ruimtelijkheid doet toenemen. De keuken is uitgebreid door een hoge kast tussen de twee ramen in toe te voegen. De standaard nieuwbouwdeur naar het trappenhuis is vervangen door een hogere en transparante deur, wat een luxere uitstraling aan de kamer geeft. De radiatoren zijn omgebouwd en de raamdecoratie zorgt voor de juiste privacy en sfeer. Het kleurenschema met zachte blauwtinten die overgaan in groene tinten doet denken aan de zee, een van de grote gemene delers in de oorspronkelijke cultuur van de eigenaren.

Interieur Ontwerp door Stefania Rastellino