Kinderkamer op Zolder

Voor een huis van recente bouw net buiten het centrum van Den Haag, vroeg een jong gezin om een interieurontwerp voor de kinderkamer die op zolder moest komen. De zolderverdieping was nog helemaal leeg waardoor we alle vrijheid hadden voor de nieuwe indeling.
De nokhoogte was hoog genoeg voor het creëren van een mezzanine, een tussenverdieping met vide, die door een houten trap toegankelijk is. De trap, de tussenwanden, de bedstee en de klerenkast maken allemaal onderdeel uit de constructie van de mezzanine; dit lijkt op een massief blok van triplex hout waarin de objecten uitgegraven zijn, wat zorgt voor een groot architectonisch effect op de kamer. Alles wordt op maat gemaakt.
De inrichting van de kamer sluit aan bij het sportieve, vrije karakter van het kind van dit gezin en nodigt uit om te bewegen, te klimmen, te schommelen en te spelen. Het gespannen net in de vide is een speels element dat dient als valbeveiliging maar ook als plek om te liggen, te lezen en te ontspannen. Het lichtplan versterkt de speelsheid van het ontwerp en benadrukt de hoogte van de kamer.
De triplex wand- en meubelbekleding en het behang met bladeren geven het gevoel buitenshuis te zijn, in de natuur.
Deze kamer is ontworpen voor een opgroeiend kind, van peuter tot jong volwassen. Het bed kan op een later moment naar de mezzanine verhuizen en de huidige bedstee kan plaats maken voor een bank om TV te kijken of te gamen. Bij de grote dakkapel zou een flink bureau geplaatst kunnen worden.

Ook hebben wij de verdieping zo ingedeeld dat er een extra kamer is ontstaan achter de Formule 1 wand. Deze kan nu als wasruimte gebruikt worden voor het wassen, ophangen en strijken van de was, maar het kan op een ander moment gebruikt worden als extra slaap- of studiekamer of als extra badkamer. Dit voegt een zekere meerwaarde toe aan het huis.